Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Múzsám lettél

2012.10.30. 01:51

Talán nem is tudsz róla, de az utolsó szavaiddal elindítottál valamit. Látom, ahogy elgondolkodva, finoman bólogatva belekortyolsz a teádba, elégedetten, hogy a beszélgetés egyszerre tart meglepő és tanulságos irányba. Nekem ismerős ez a helyzet, és már jó ideje megtanultam figyelni minden apró, elsőre jelentéktelennek tűnő részletre. Amit épp most mondtál, az holnap valami egészen más formában fog újjászületni, talán már tudom is, mit építek belőle.

A mosolyok egyre gyakrabban, és egyre őszintébben jönnek az arcomra. Szeretem ezt a helyzetet, sőt, igénylem, hogy egy ilyen nő rá tudjon kapcsolódni a gondolatvilágomra, és hozzátegye a magáét. A tekintetedet fürkészem, hátha elkapok egy pillantást, amit egyszerűen nem volt időd leplezni. Nincs ebben semmi flört, még a szándékban sem, egyszerűen a lehető legtöbb szálon akarok kapcsolódni ahhoz, ami most benned buzog, hogy minden cseppjét elraboljam, és használjam, amikor szükségem lesz rá. Olyan rablás ez, amibe te is beleegyeztél, amikor először úgy döntöttél, hogy őszinte leszel velem, mert valamiért jó érzés elmondani amit gondolsz, és tudod, hogy ezzel valami izgalmas dolog részévé válhatsz. De az is lehet, hogy az egészről fogalmad sincs, ösztönből cselekszel, és hagyod, hogy azt csináljak a gondolataiddal, amit csak akarok. Számomra mindkét esetben ugyanaz a lényeg: alkotó erőt nyerek belőled-általad.

Ahogy egyszerre gyújtjuk meg a cigarettát, rákészülünk a következő fél perc merengős hallgatására. A füst ízlelgetése közben az épp befejezett mondatok belül lüktető visszhangját elemezgetjük, és titkon egymás gondolatait próbáljuk meg kitalálni. Én legalábbis ezt teszem, mindig ezt teszem, mielőtt végül rákérdezek, vagy egyszerűen közlöm a sajátomat. Szeretlek meglepni váratlan kérdésekkel, kijelentésekkel (vagy akár bókokkal) és már megfigyeltem, hogy ez neked is tetszik. Nyilván volt már dolgod épp elég kiszámítható, sablonos emberrel, ezért értékeled a kihívást, a spontán helyzeteket. Igyekszem megtornáztatni az agyad, próbállak olyan szituációkba lökdösni, amire nem készülhettél fel. Látom a meglepett, izgatott csillogást a szemedben. Egy jókora slukk mögé menekülsz, kicsit tovább tartod lent, hogy időt nyerj, és ne kövesd el azt a hibát, hogy kimutatod pillanatnyi zavarodat. Magamban jól szórakozok, tetszik, hogy ilyen egyszerűen sarokba tudlak szorítani, de ebben nincs semmi rosszindulat. Az erődet teszem próbára, kíváncsi vagyok, hogyan reagálsz olyan helyzetben, amihez nem vagy hozzászokva. Hogy is lennél, hiszen egész eddigi életedben nyeregben voltál ehhez hasonló helyzetekben, és most egyszerre minden női furfangodat fel kell ébresztened, hogy fenntartsd az eddig mutatott képet. Úgy döntök, hogy nem leszek túl gonosz, én is beleszívok a cigibe, jelezve, hogy tied a pálya. Ennyi idő elég is volt neked, nőiességed minden fényével oldod meg a helyzetet, hatalmas erőt adva ezzel nekem. Igen, te vagy az, neked akarok – és fogok – alkotni.

Nem tudom, mennyi ideje nézem, ahogy táncolsz. Fél óra, másfél óra... Nem érdekel. Az egyetlen ember vagy az előttem hullámzó tömegben, akin őszinte átszellemülést érzek, és az egyetlen nő, aki nem megtanulta használni a testét, hanem beleszületett a tökéletes „eszközbe” egy tökéletes mozgáskúltúrával – az elméd, a tested és a zene kristálytiszta egységben van. Természeti csodának tartalak. Olyan ritkán látni ilyet, mint tigrist vadászat közben, és én egy pillanatra sem bírom levenni rólad a szemem. Azon gondolkodom, tudsz-e róla, hogy figyellek, egyáltalán tudsz-e róla, hogy a világon vagyok, és ezen az éjszakán ugyanabban a klubban kötöttünk ki. Ahogy elnézlek, valószínűleg senkiről nem tudsz magad körül. Csukott szemmel mozogsz, teljesen egybeolvadva a ritmussal, és én elképzelem, ahogy az én zenémre táncolsz. Vajon képes lennék eltalálni az ízlésedet? Ráéreznél a hangulatra, a rezgésre, amit én közvetítek a hangok által? Talán, ha direkt neked írom a zenét, ha végig a táncodat látom magam előtt... De sajnos nem ismerlek, és ha erre gondolok, hirtelen nagyon esélytelennek látom a dolgot. Szabadulni viszont nem tudok. Sem a látványtól, sem a gondolattól, a vágytól, hogy neked akarok zenélni. Hinni akarom, hogy a bennem életre kelő ritmusok ugyanígy megmozgatnák ezt a gyönyörű testet. Nem is kéne több. Ugyanúgy nem érdekelne senki más, mint ahogy téged sem érdekel senki itt és most. Már hallom is az első hangokat...

Fura, hogy sosem találkoztunk, nem fogtunk kezet, nem éreztük egymás szagát, de még egymás hangját sem hallottuk. Kapcsolatunk hónapok-évek óta az internetre korlátozódik, mégis mindketten tudjuk, hogy van valami köztünk, ami még ilyen körülmények között is fenntart egy folyamatos érdeklődést. Gyakran eszembejutsz akkor is, ha már hosszú ideje nem beszélgettünk (ha beszélgetésnek hívhatjuk a gépelt sorok ide-oda küldözgetését), és nyilvánvaló számomra, hogy ez kölcsönös. Minden alkalommal szerepek mögé bújunk, legalábbis én ezt teszem, és magamból kiindulva rólad is ezt feltételezem. Nincs ebben semmi kifogásolható, hisz a világhálón zajló életbe való becsatlakozásnak egyik alapfeltétele az álarc viselete. Hogy aztán kinek mutatod meg az arcod, az már a te dolgod, de legtöbben soha nem veszik le a maszkot, mert nem találnak senkit, aki megérdemelné a valóságot. Mi mégis ledobtuk az első mondatok után, de továbbra is úgy tettünk, mintha még rajtunk lenne. Persze mindketten tudtuk, mi a helyzet, de jó volt játszani egymással, élvezni a tettetett meglepődéseket, várva a pillanatot, amikor a másik megtörik, és beismeri, hogy nyitva a kapu az első perctől. A tény, hogy elértünk egymásnál valamit, amire igen kevesen képesek, rögtön feltölt energiával, és már nem is tudnám visszafogni az alkotni vágyó művész-szellemet, azonnal munkához látok. Felváltva kérdezek felszínes, szórakoztató, és váratlanul mélyre markoló dolgokat. Néha hagyom, hogy te vezess, aztán kérdés nélkül átveszem az irányítást, élvezve meglepett pislogásodat, amit ugyan csak elképzelek, de még így is éppen elég valós élmény ahhoz, hogy ötleteket és lendületet adjon. Minél jobban megismerlek, annál biztosabban tudom, mit kell alkotnom ahhoz, hogy olyasmivel ajándékozzalak meg, amit életed során valószínűleg soha senkitől nem fogsz többé megkapni. Talán sosem lesz alkalmam megköszönni, mert váratlanul eltűnsz végleg, ahogy előtted már oly sokan - mintha hirtelen megbánnák, hogy túl sokat mutattak – de talán te is pontosan tudod, milyen sokat adtál, és milyen sokat jelentesz nekem.

Nincs még egy ilyen, mint te – és neked nem lesz több olyan, mint én.

A bejegyzés trackback címe:

https://wakingup.blog.hu/api/trackback/id/tr184878261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evica 2012.10.31. 22:57:16

Ez a bejegyzés az én fejemben is elindított több gondolatot, így összeszövődnek a gondolatok, csak aztán majd győzzük felgombolyítani a szálakat.
Az elsőn megmondom őszintén hezitáltam leírjam-e. Mert tapasztaltam már sok helyen, hogy ha azt írom/mondom (vagy mások), hogy például Vízöntő kor, akkor a legtöbben felszisszennek és egyből leírnak, hogy na ezt is beszippantotta a spiri :) Persze részben megértem ezt, mert tényleg olyan szinten lebutított formában vannak ezek a dolgok tálalva (és ráadásul ömlesztve), hogy néha én is azon veszem észre magam, hogy hasonlóan reagálok. Másrészt viszont elszomorít ez az állapot, mert azt látom a lényeg elvész, és ahogy rétegről rétegre rakódik egymásra a sallang, úgy egyre bizonytalanabb a tisztázási lehetőség.
Nagyon szeretem a szimbolikus ábrázolásokat, akár szóban, akár képekben, akár zenében. S most az futott végig a fejemben, milyen szépen igazolja ez az írás a költő-múzsa kapcsolat változását akkor és most. Régen a múzsa szépségével keltett hatást, ráadásul érzelmit. Régen többségében csak férfiak írtak és a nőké volt a múzsa szerep. Aztán ez kezdett megváltozni, egyrészt lettek női írók, másrészt egyre fontosabbá vált az inspirációban a gondolkodás, a múzsa szellemisége. Persze nem szűnt meg a szépség fontossága sem, de ebben is vannak változások. A belső kisugárzás régen is része volt az összhatásnak, de nem volt nevén nevezve. Ma már tudatosan alakítható.
Ami mindezek kapcsán eszembe jutott az a nagy korszakváltás, amiről most annyit hallani. A Halak-korszak és a Vízöntő-korszak, ami talán egy eléggé misztikus és megfoghatatlan dolog. De ilyenkor érzem azt, hogy rá lehet erre a váltásra világítani a világban. A Halak = víz = érzelem alapú korszak átvált a Vízöntő = levegő = gondolkodás korszakába. Ez a váltás természetesen nem máról holnapra történik, már régen tart, épp ilyen nüansznyi mértékben. És ezek hétköznapi dolgok, csak van szimbolikus ábrázolásuk is, amiben épp az a kihívás, hogy meg kell fejteni, le kell vetíteni.
És az ismeretlen ismeretség is, aminek mondhatni egyetlen eszköze a verbális (és azon belül is írásos) kommunikáció és a gondolatok, szimbolikájában a második kategóriába sorolható. Persze semmi sem tisztán jelenik meg, mert az csak elméletben létezik, de szépen látszik, ahogy a hangsúlyok áthelyeződnek. Na és erről még rengeteg további gondolatom van, de ez a hozzászólás már így is hosszúra sikeredett.
Felteheti bárki a kérdést, hogy egyáltalán mi értelme ezeknek a szimbolikus megjelenítéseknek, amire a rövid, őszinte válaszom az, hogy „ugyanannyira nincs értelme már el fogyott végképp nincs, mint annak, hogy öbölátúszás”, nekem ez olyan, mint mikor egy rajzot, zenét, verset kell megfejteni, egyszerűen élvezem (és persze értelme is van, de abba már tényleg nem kezdek bele).
Így most az nem derült ki, hogy sok mondatodban konkrétan miért is szóltál szívemből, de magam sem gondoltam, hogy az „első gondolatom” ilyen hosszú lesz, viszont jól esett leírni:) Azt sem bánom, ha „kimoderálod”, bennem már akkor is megszületett :) amit köszönök.

Art1st 2012.11.01. 02:53:48

@Evica: Örülök, hogy érthető és átérezhető, amit írok. Mindenki nevében köszi a plusz infókat, és csak egy kérdésem lenne (akárkihez), ami már a bejegyzés megírásakor megfogalmazódott bennem: tényleg létezhet fordított művész-múzsa felállás? Szerintem egy férfi nem alkalmas erre a szerepre, a nőnek meg nincs is rá szüksége, hiszen belülről tud alkotni, ugyanabból az energiából táplálkozva, amivel múzsaként megajándékoz egy férfit. Vagy ezt csak n gondolom?

Evica 2012.11.01. 19:57:01

@Art1st: Ez azért egy nehéz kérdés, mert alapvetően mindenkiben van férfi és női oldal. Ez sosincs egyensúlyban, mindenkiben dominál valamelyik, a másik el van nyomva. De nem minden nőben a női oldal a domináns és nem minden férfiban a férfi oldal (persze itt nem a szexuális beállítottságra gondolok). Egy nőnek is jelenthet problémát helyesen megélni például a befogadás képességét. Vagy a természetesség is egy „női” (yin) szimbólum, mégsem csak a nőkre jellemző. Két ellentétes erő, amelyek egymástól függnek. Ami nagyon érdekes és erre „véletlenül” épp most találtam rá, hogy a yin szó szerint a „hegy sötét oldalát”, a yang pedig a „hegy világos oldalát” jelenti. A múzsa eredeti jelentése pedig a hegy. S ezek szerint a múzsának is van női és férfi oldala, vagy talán helyesebb azt írni, hogy van női és férfi energiája, ami inspiráló lehet, ami emlékeztet valamire, ami elveszett bennem. Például a zene is segíti ezt a fajta emlékezést, és a muzsika szó a görög muszikéből származik, ami azt jelenti: múzsákhoz tartozó. Zenét pedig férfiak is szereznek, nemde? :)
Én azt érzem, hogy a mai világban yang túlsúly van, hiányzik a természetesség, az lágyság, a befelé fordulás, nem merjük megélni a negatív érzelmeinket, ami mind a yinhez tartozik. És ez a hiány okozza azt, hogy most a női energiák inspirálnak inkább, talán te is ezt érzed.
De én úgy gondolom, hogy ilyen inspiráló energiát férfi is adhat. És személy szerint nekem van, hogy elfogy az a bizonyos belső energiám, amiről írsz (és ami egyébként tök jól hangzik) :).
Kíváncsi vagyok én is mások hogy gondolják?
süti beállítások módosítása