Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Biztos, hogy már reggel van?

2012.11.08. 21:19

Természetesen a spirituális ébredésről lesz szó. A cím azért lett kérdés, mert tapasztalataim szerint sok ember nem is tud róla, hogy az utóbbi évek során jelentkező “tünetek” összefüggenek egymással, és jelentésük-jelentőségük van, nem is kicsi. Sok cikk, videó és weboldal foglalkozik mostanában a témával, és egyáltalán nem az a célom, hogy beálljak a sorba, csupán összegezni szeretném a különböző források által felsorolt jeleket, magyarázatokat az általam túlzónak (vagy éppen alaptalannak) ítélt ezoterikus töltetek nélkül.

Az, ha egy-két tünet stimmel, még nem jelent semmit. Sokan már jellemükből fakadóan magukra ismerhetnek bizonyos pontoknál, ráadásul ezek többnyire nem igazán egzakt jelenségek, könnyű őket félreértelmezni vagy valamit belemagyázni. A véletlenekben viszont továbbra sem hiszünk, így ha a következőkben tárgyalt tünetek nagy részét észlel(t)ed az életedben, akkor bizony “reggel van”, és az ébredésnek olyan fázisában vagy, ahonnan már nincs visszaút. És ennek örülni kell. Itt-ott saját tapasztalatokat is megosztok, hátha így még könnyebb lesz felismerni a helyzetedet. Nézzük hát, mik azok a jelek, ami arra utalnak, hogy hamarosan egészen új (valójában ősidők óta létező) világot fogsz észlelni magad körül!

-Intenzív, tartalmas, jelentéssel bíró álmok

Tartalmukat tekintve bármilyenek lehetnek, de a legtöbb beszámoló küzdelemről, harcról, menekülésről szól. Ébredés után gyakrabban gondolkodsz el azon, mit álmodtál, és egyre gyakrabban van eredménye is a fejtörésnek. Üzenetek, megoldások érkeznek az álmok által, de akár a közeljövőt is láthatod. Velem többször előfordult már, hogy 12-24 órán belül megtörtént, amit megálmodtam. Persze a helyszín, a személyek, a színek eltérőek lehetnek, de maga a lényeg kétségkívül 100%-os egyezést mutatott.

-Az alvási szokások, minták felborulnak

A korábbi rendszer elkezd széthullani. Felébredsz az éjszaka közepén, vagy minden előzmény  nélkül a megszokottnál órákkal korábban “magától” kinyílik a szemed, és ez egy bizonyos időre rendszeressé válik.

-Érzelmi hullámzás, ok nélküli szomorúság, vagy bármilyen irányú érzelmi túltöltöttség

Természetes, ideiglenes állapot. A régiről az újra való váltás okozza. Ilyenkor elszakadunk az eddigi világunktól, és befogadjuk az újat, ezáltal különböző érzelmeket élünk meg – látszólag minden ok nélkül, valójában csak igen mélyről fakadó okokból. Ne küzdj ellene, éld meg, engedd, hogy átmenjen rajtad, és dolga végeztével tűnjön el!

-Az érzékek felerősödnek

Egyesével, vagy egyszerre, de feltűnő mértékben. Ezzel együtt jár az ízlésed változása is, hiszen az érzékelés magasabb szintjén minden általad eddig ismert dolog új értelmet nyer, és azon kapod magad, hogy olyan dolgokat kezdesz értékelni, amikkel eddig nem tudtál mit kezdeni. Ez az egyik legkellemesebb tünet, hiszen olyan új területekre vezet, ahová más ébredők is eljutnak, így a környezeted szinte automatikusan változik a megfelelő irányba. Emellett az egyszerű érzéki örömöknek sokkal szélesebb skáláját tudod kiélvezni, ezáltal a mindennapjaid is gazdagodnak. Magát az életed kezded élvezni!

-Elszakadás a társadalmi mintáktól, szabályoktól, a szabad út keresése

Már nem izgatnak a szorgos hangyaként dolgozó emberek számára kitalált ünnepi hercehurcák, szokások, elvárások. Meglátod a mögöttes és valós jelentést minden cukormázas társadalmi, családi esemény mögött, és képtelen vagy tovább jó képet vágni hozzájuk. Ez sajnos rengeteg problémát okoz, de mégis azt tanácsolom, ne küzdj ellene, mert azzal csak magadban teszel kárt. Ha eljött a pont, ahol már nem csak értelmetlennek, de kifejezetten károsnak érzed a mások által megteremtett sémák követését, már úgyis késő. Különböző, de végsősoron egy irányba mutató kérdések kezdenek “zaklatni”, és egyre több esetben oda lyukadsz ki, hogy nem tudod elfogadni a szokásos megoldásokat. Ha eddig jó alkalmazott voltál, ezután minimum “problémás” leszel, de ha eleve gondjaid voltak a főnökök értelmetlen parancsainak teljesítésével, akkor egyszerűen alkalmatlanná válsz bármilyen hétköznapi “robot” állás betöltésére. Sokan nagy hibát követnek el, amikor ehhez a ponthoz érve – saját megélhetésük érdekében – egyszerűen megpróbálnak tudomást sem venni róla, mert ezzel egy olyan belső feszültséget táplálnak, ami hónapok alatt súlyos, akár halálos betegségek forrása lehet, vagy egyszerűen még tovább rombolják az eleve érzékeny emberi kapcsolatokat. A megoldás nem az, hogy akkor is csukva tartom a szemem, ha már felébredtem - attól már nem fogok visszaaludni…

-Az otthontól, családtól való elszakadás, a helyünk keresése

Egyre gyakrabban kapod magad azon, hogy kívülről, távolabbról látod magad és a problémáidat? Jó! Nem érzed magad jól abban a környezetben, amibe beleszülettél? Nagyon jó! Ideje útra kelned, és megtalálnod az otthonod. Ez nem feltétlenül jelent fizikai értelemben vett utazást (de kétségtelen, hogy ez a leghatásosabb módszer), az viszont biztos, hogy valamit alapvetően meg kell változtatnod az életkörülményeiden. Sokan azon kapják magukat, hogy már nem kötődnek szorosan a családjukhoz, eddigi barátaikhoz, és ez bűntudatot okoz bennük. Rossz reakció, el kell fogadni, hogy a lélek egyértelműen és tévedhetetlenül jelzi, mire/kire van szüksége, és ha valakire nemet mond, akkor azt el kell engedni. A biológiai kapocs jelen helyzetben semmilyen jelentőséggel nem bír, a spirituális testünk ugyanis nem feltétlenül kapcsolódik a rokonainkéval. Ne érezd magad rosszul, ha nem vágysz a szüleid, gyermekeid, testvéreid társaságára – ez normális, akármit is akar a fejedbe tömni a társadalom. Ne pazarold az idődet olyanokra, akikkel nem érzed jól magad!

-Az élet értelmének kutatása

Korábban az volt a legnagyobb problémád, hogy hol és miből vásárolj lakást, rosszabb esetben az, hogy miből fizesd ki tartozásaidat. Eljön azonban a nap, amikor ezek a dolgok jelentéktelenül aprók lesznek, és már csak nagyban tudsz gondolkodni. Már nem fontos, mit birtokolsz, mit gondolnak rólad mások, vagy elismerik-e a munkádat olyanok, akiket amúgy nem sokra tartasz. Komolyabb kérdések dörömbölnek az agyadban, globális összefüggéseket keresel (és találsz), ami további kutatásra késztet. A hétköznapok problémái jelentéktelenné válnak, és az előző két tünet együttes hatásának köszönhetően valószínűleg fontosnak és értékesnek tartott emberi kapcsolataid szakadnak meg – de ne érezd ezt veszteségnek, hiszen mindennek eljön a vége, és valójában csak az a fontos emberi kapcsolat, amelyik elkísér a változások idején keresztül is.

-Spirituális érdeklődés

Az ébredés során rájössz, hogy a materialista világkép, amiben eddig hittél (ha hittél) nevetségesen hiányos, és már nem képes választ adni a kérdéseidre. Tudod, érzed, hogy az ember több, mint molekulák, sejtek tömege, és eláraszt a tudat, miszerint az élet nem fejezhető ki tudományos képletekkel, és létezik egy felsőbb hatalom, ami mindent irányít. Felerősödhet az érdeklődés a vallások, történelem iránt.

-Üresnek, céltalannak érzed az mindennapokat, demotivált vagy

Kicsit ijesztő és szociális téren szintén meglehetősen “rázós” időszak, de a kulcsszó éppen az “időszak”. Ez is csak átmeneti, bár többnyire igen hosszú ideig tartó állapot. Évekig is eltarthat (mesélhetnék….), talán attól függően, hogy mennyire gyökeres a belül zajló változás. Sok idő kell ahhoz, hogy a korábbival esetleg teljesen ellentétes értékrendet és érdeklődést építs fel magadban (bár ez valójában magától épül), úgyhogy ennek tudatában türelmesnek kell lenned, és hagynod, hogy azok a bizonyos fölötted álló erők tegyék a dolgukat. Ez sem tart örökké.

-Az intuitív képességek felerősödése

Eszedbe jut valaki, aki még aznap felhív/meglátogat/üzen. Beszélgetés közben megemlítesz valamit, amivel nem sokkal ezután egészen más helyzetben találkozol. Hirtelen ötlettől vezérelve felkeresel valakit, és kiderül, hogy az illető életében éppen fontos változás történt, aminek kapcsán nemrég eszébejutottál. Viccnek szánt kijelentéseid, jóslataid szinte azonnal megvalósulnak. Egyre gyakrabban találsz bele olyan témákba, amik a beszélgetőpartneredet is foglalkoztatják, anélkül, hogy ehhez kellő mértékben ismernéd az illetőt. Biztos mindenkivel előfordultak már ilyen dolgok, de ha már szinte minden napra jut egy, tudd, hogy ez is a sprituális ébredésnek köszönhető.

-Különlegesnek, egyedinek érzed magad, új képességeket fedezel fel

Hát igen. Először is: mindenki különleges és egyedi, de amíg alszik, ez nem derülhet ki. A személyiséged, a szellemed csakis éber állapotban érvényesül, és ilyenkor jönnek a “különleges” képességek is. Mivel kezded megtalálni önmagad, váratlanul boldoggá tesz bizonyos helyzetek kezelése, megélése. Megsokasodnak a személyeddel kapcsolatos pozitív visszajelzések, egyértelműen jelezve, merre kell haladnod, hogy másoknak és magadnak is örömet okozz. Megtanulhatsz gyógyulni és gyógyítani.

-Egyre szorosabb a kapcsolatod a természettel

A környezetvédelem központi témává léphet előt, de az biztos, hogy nem szemetelsz és nem pusztítasz többé, ha azelőtt elő is fordult néha. Tisztelni kezdesz minden élőlényt, és percekig csodálod az óriási, több száz éves fát a közeli parkban. Megérted, hogy te is csak egy hatalmas rendszer jelentéktelenül apró része vagy, és többé nem teszel semmit, ami ártana a téged is éltető rendszernek. Érezni kezded a levegő illatát.

-Visszatérés a hagyományos, természeti gyógyászathoz, a gyógyszerek és “modern” orvosok elutasítása

A természethez fűződő viszonyod javulásával egyre kevésbé tudod befogadni az egyszerű haszonszerzés céljából előállított gyógyszereket, hiszen tudod, hogy minden földi lény alapvetően megkap mindent, amire szüksége lehet az egészséges élethez. A kényelmes “lemegyek a sarki patikába” módszer helyett sokkal vonzóbb az “elmegyek kirándulni, és gyógynövényeket gyűjtök” verzió. Jó úton haladsz.

-Harmóniába kerülsz a kozmikus ciklusokkal

Számomra ez a legújabb felfedezés: igen érzékenyen reagálok a teliholdra. Ez is egy olyan dolog, amiben soha nem hittem, de az utóbbi időben megfigyeltem, hogy a legdurvább hangulati, érzelmi mélypontok mindig teliholdkor jelentkeznek. Természetesen ez érvényes az évszakokra is, egyre inkább meghatározzák viselkedésünket és általános állapotunkat.

-Magányosság, egyedüllét

Még ha szeretteid, barátaid körében is vagy, egyre gyakrabban érzed egyedül magad. Senki nem ért meg – gondolod magadban, ugyanakkor egyre biztosabb vagy benne, hogy mások most ebben a pillanatban ugyanezt gondolják. Nem tévedsz. A helyzet csupán az, hogy olyan útra keveredtél, amin egyedül kell végigmenned. Nem véletlen, hogy újabban tömegiszonyod van, és nem vágysz népes társaságra, hiszen egyrészt az úgysem segít az érzéseiden, másrészt megzavarja éppen rendeződni készülő gondolataidat. Fogadd el, hogy most egy ideig egyedül leszel, de ha végigmész az úton, a “túloldalon” sokan várnak rád. Vissza itt sem fordulhatsz, és ha nem akarsz életed végéig magányosan toporogni az ösvényen, szedd össze magad, és irány előre!

-Elfogadod a dolgokat olyannak amilyenek, ahelyett, hogy változtatni akarnál rajtuk

“Örülj, ha esik…” című bejegyzésem pontosan erről szól, úgyhogy itt nem is írnék többet.

-Fokozott érdeklődés a kristályok iránt

Na, ez nagyon érdekes. Szintén meglehetősen új tapasztalat számomra, de már tudom, hogy az emberiség ősidők óta szorosan kapcsolódik a különböző kőzetekhez, kristályokhoz. Ami biztos, hogy pár éve nálam is elkezdődött a kövek iránti rajongás. Nehéz lenne megmagyarázni vagy egyáltalán szavakba önteni, miről is szól ez az egész. Egyszerűen jó érzés bizonyos kövek érintése, közelsége. Aki bővebben tudna erről beszélni, azt örömmel meghallgatom-meghallgatjuk.

-Mindenhol jeleket, üzeneteket látsz

Izgalmas, érdekes, és negatív mellékhatások nélküli tünet. A nap 24 órájában tornáztatja az agyat, hiszen aki figyel, az meglátja az összefüggéseket. Számok, nevek, formák, képek. Elsőre úgy tűnhet, feldolgozhatatlanul sok adatról van szó, de az egyik újdonsült képességünk pont ezek megszűrésére szolgál. Egyik kedvenc időtöltésemmé vált a “kövesd a fonalat” játék, aminek lényege, hogy az egymás után érkező, és valamilyen módon kapcsolódó események, adatok, intuíciók sorozatát kell követni, és megfigyelni, hová vezetnek. Nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik, mert errefelé mindenkit logikus, racionális gondolkodásra neveltek, ez pedig lehetetlenné teszi a kapcsolatok érzékelését. Az első megérzés a legjobb, szokták mondani, és ez így igaz. A második megérzésünk már nem “tiszta”, hiszen abban már szerepet kap legalább egy racionális gondolat, ami tapasztalatok és logikus feltevések, előítéletek alapján születik – ezzel torzítva a képet. Bízz a megérzéseidben, és kapcsold ki az agyad, hiszen akármennyire is nehezünkre esik beismerni, a korlátainkat nem az érzéseink, hanem a gondolkodásunk állítja elénk.

-Általános jó közérzet, emelkedett energiaszint, javuló énkép

Természetesen ez a tünet nem jelentkezhet sok másikkal egy időben, de ez nem is átmeneti. Alapvetően az ébredési folyamat nem gyors, 5-10 évig is tarthat, ezalatt átmeneti, múló, és permanens tünetek egész sora jelentkezik. A negatívként értékelhető szakaszok múlandók (magányosság, érdektelenség, antiszociális állapot, stb), a “gyógyulási” folyamat természetes részei. Mivel nincs jó rossz nélkül, néha meg kell tapasztalnunk valami hiányát ahhoz, hogy később értékeljük a jelenlétét. Miután láttuk magunkat mélyen belülről, és szembesültünk létezésünk legsötétebb aspektusaival (személyes és társadalmi szinten egyaránt), eljön az idő, hogy szeressük magunkat, és olyan jól bánjunk magunkkal, ahogy azt másoktól elvárjuk – és ahogy megérdemeljük. Ebben a szakaszban a lelki jólét, szüntelen boldogság és nyitottság mellett a testi épülés, az egészség fenntartása is könnyen megy. A tükörben végre valami szépet látunk, ezzel együtt más emberekben is könnyebben meglátjuk azt. Ideális állapot.

Lenne még pár tétel, talán egy későbbi bejegyzésben folytatom a felsorolást, de mára elég ennyi. Ha olvasás közben helyeseltél, bólogattál vagy csak mosolyogtál, akkor ugyanabba az irányba haladunk, és az út végén minden bizonnyal valamilyen formában találkozunk. Ha a fentiek nagy része nem ismerős, nem érthető, ne aggódj! Azzal, hogy végigolvastad, tettél egy apró, de fontos lépést, és nincs más dolgod, mint néha elgondolkodni a számodra új információkon. Jó reggelt, és szép napot!

Szerző: Art1st

4 komment

Címkék: Ébredés

A bejegyzés trackback címe:

https://wakingup.blog.hu/api/trackback/id/tr434897945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evica 2012.11.10. 01:49:27

Az első mondataidról eszembe jutott az alábbi idézet Peter Orbantól, amit gondoltam meg is osztok, leginkább mert úgy érzem a bejegyzés többi része is feltételez egyfajta önmegfigyelést, befelé fordulást, amihez szintén kapcsolódhat.
„Az „ezotéria” nehéz szó. Valamikor volt egy konkrét jelentése, de aztán (sok évvel ezelőtt) könyvkiadók szerkesztői és szemináriumvezetők kezébe került, és a mai napig nem heverte ki ennek a találkozásnak a következményeit. A szónak ma már semmi köze sincs eredeti jelentéséhez. Napjainkban az ezotéria területéhez tartoznak például a szellemek hangjáról készített felvételek, a dimenzióutazás, a halottakkal való kapcsolattartás és Atlantisz is; nem csoda, hogy senki sem tudja, mit is takar a szó. Az ezotéria ellentéte a tudomány. A tudomány azon alapul, hogy egy szubjektum (a tudós, a kutató) szemben áll egy objektummal (a kutatás tárgyával). Belenéz a világ egy részébe (például egy mikrobiológus a vízcseppbe).
Az „ezotériának” is van szubjektuma és objektuma. Van egy kutató („Én”), aki valamit kutat. Az objektum viszont ugyancsak én („Én”) vagyok. Esotericos annyit jelent: „belső kör”, a kutatás tárgya a „belső világ” mégpedig nem valamilyen „belső terület” a külső világban, hanem saját magunk „belső világa”. A szubjektum és az objektum azonos: a kutató a saját belső világát kutatja. Megvizsgálom, hogy ki vagyok. Az alapvető téma az önmegismerés – ellentétben a tudomány céljával, a világ megismerésével. Valahányszor ez a kérdés merül fel: „Ki vagyok?”, mindig az „ezotéria” területén járunk.”
Azért is fontos ezekről a dolgokról így összefoglaltan beszélni, mert ezek a tapasztalások nem minden esetben kellemesek. A belső utat egyedül, magányosan kell bejárnunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek segítőink.
Másrészt ez egy szemlélet váltás a társadalom véleményéhez képest. Gondolok itt például az érzékenységre. Akár amiről írtál a holdfázissal kapcsolatban, és amit a társadalom a frontérzékenységbe sorol (ami szinte egy betegség fajta). Aztán ott van az ok nélküli szomorúság, ami rátelepszik az emberre, aztán egyszer csak elmúlik ugyanolyan oktalanul. Ez a depresszió egyik fajtája (orvosi értelemben), más szemszögből nézve viszont egy egzisztenciális krízis, ami bizonyos változások előtt szükségszerűen jön. Ezek azok a pontok, amik jelzik, valamerre indulni kell, a megszokott már nem elég. Vagy a tömegiszony, amit szintén betegségként kezelnek, pedig sokszor kiderül, hogy az a negatív, nyomasztó érzés, amit egy tömeg okoz bizonyos embereknek nem az ő „fogyatékossága”, hanem energetikai érzékenység. Tudattalanul is érzi mások érzéseit, amik ráadásul keverednek és ami a legfontosabb, hogy erről mit sem sejt. Ezek a „képességek” – ha nevezhetem így – viszont addig, amíg nem ismerjük fel őket, nem tanuljuk meg kezelni, irányítani, addig nagyon nehezen élhetőek meg, gyengeséget, frusztrációt és félelmet okoznak. Lehetnek ezek képességek, de mindaddig, amíg fogyatékosságként éljük meg őket, mit sem érnek.
Az ilyen irányú szemléletváltások valahol apró felébredések. De az ördög nem alszik, mert sokan ragadnak bele ezekbe a felismerésekbe. Nem megoldást keres, csak okot a panaszra, és ilyenkor sincs fejlődés.
A kristályok kapcsán az jutott eszembe, hogy tértisztításra nagyon jó lakásba a hegyikristály és a rózsakvarc, illetve az ametiszt is. Bizonyos esetekben az éjszakai nyugtalanságot is tudják enyhíteni, időnként viszont tisztítani kell őket. A csiszolatlan ametiszt-kristályokkal lehet a többi követ feltölteni is, de fontos, hogy csiszolatlan legyen. Tisztításuk nagyon egyszerű, de igen fontos. A négy elem erejével tisztíthatóak: először folyó víz alá kell őket tartani kb öt percig (kivéve amelyik nem bírja a vizet), aztán gyújtani kell egy füstülőt (levegő elem) illetve ha sómécsest gyújtunk azzal a föld (só) és tűz (mécses) is megjelenik. A kristályokat ezek köré tesszük, míg el nem égnek. Ametiszttel pedig ivóvizet is lehet energetizálni, jót tesz a szervezetnek (illetve más kövekkel is, van erre egy jó könyv Kristályvíz készítés a címe).
Persze ezek hatásainak felismeréséhez szükséges az érdeklődés a kristályok és a természet iránt, hiszen jó ha átérezzük a lényegét például a négy elemes tisztítás szertartásának.

Art1st 2012.11.10. 02:00:22

Az ezotéria említésénél meg is álltam elgondolkodni, majd utánanéztem a pontos definíciónak, és úgy döntöttem, a ma ismert, elterjedt jelentését aggatom rá az egyszerűség kedvéért. És lám, milyen szükségtelen lett volna belemennem, hiszen ilyen gazdagon képtelen lettem volna felvázolni a lényeget. Köszönjük! ;)

Evica 2012.11.11. 11:19:53

Ez a definiálás engem is nagyon megfogott :)
Még annyit hozzáfűznék az előzőekhez, hogy aki érzékeny ezekre az energetikai dolgokra (és mostanában vannak hullámok dögivel) azoknak érdemes egyrészt mélyebben megismerkedni a szellemi törvényekkel, a test energetikai felépítésével, a különböző szimbolikus védelmekkel.
Mert például a kristályok jók tér tisztításra, és akár az alvászavart is jótékonyan befolyásolják, de az utóbbi időben nekem még így is voltak álmatlan éjszakáim. Akinek pedig esetleg megmagyarázhatatlan félelmei vannak ilyen éjszakákon annak ajánlom a "Rezgőnyár" Bach-virágeszenciát, ami oldja az ilyen jellegű félelmeket. Az ok nélküli szomorúságra a "Vadrepce", az életcél keresésre pedig az "Ágas rozsnok" jó támasz.
És ezeket akár együtt is lehet szedni.
Nem drágák ezek az eszenciák (ráadásul rengeteg ideig elég), de ha valakit érdekel eszencia keverék és nem akarja külön-külön megvenni őket írjon nekem :)

Bíró Ádám 2012.12.17. 11:01:05

Az embereknek feltárt, tudatos életszemlélet, nem egy mai, gondolat...voltak civilizációk, életek, tudások, érzések, itt e különös miliőben, amit a nép Föld-nek nevez...a spanyolviasz forró folyamát, ismét feltaláljuk? ...nee...csak húzódjuk vissza a csigaházunkba, minden nap, hogy újra kipillantva, elvakítson a napnak fénye...s a gondolatok itt bent teremnek, ha "csak" olvasod, látod, hallasz róla az kevés...cselekedj, érezz, mutass példát, azon kevesek kis csoportjának, kik értik, mi működtet s mi éltet...az emberek ősei...még a bizonyos "Rudi"-Rudabányai előember-ősember előtti időkben, eme értékeket tartották a civilizációjuk támpillérének...s a történelmük nem szakadt meg...máig folytatódik...az ezotéria humbuk, trend, s ma már üzletág...elérték-e vajon azt ezek az ezoterikus gondolkodásúak, amiről papolnak? ...nem...esélyük sincs...minden élőlény érzékeny, csak az emberek felejtenek...nem az étel fordítja álmaidat, hideg utópiába...a gondolkodás terel mindíg különböző utakra...s van, hogy zsákutcába tévedsz...ha pánikolsz véged...mérlegelni s érezni kell...tedd minden napod szabaddá...ha sokat dolgozol, mert ez a furmányos világ, ezt kívánja a betevődért, akkor is lehetsz szabad...ott bent, a te "síkodon" minden olyan, amilyennek te akarod...s ez szépen "átrágja" magát a testen...s mikor szembetalálkozol gondolkodó éneddel, akkor ezt kiadod, mint napunk az energiabombákat...a hang, a kommunikáció, az írás, a leképezés, mind-mind mint millónyi "fülbogár" szaladnak szét e világban...s kinek bogarat ültetsz fülébe, talán mérlegel, s el kezd gondolkodni...a hang a legnagyobb hatalom...mindent elérhetsz a frekvenciáiddal...ki nem "veszi az adást", azzal nincs dolgod...de ki beleugrik örvényedbe, az lát...de sose feledd...az örvényt te gerjeszted, te irányítod, te húzol mély gondolatokba s te taszítasz ki a folyton mozgó, változó szélből...azt a felelősséget, mindenkinek vállalni kell (ene ), s akkor nem kellenek, ilyen-olyan füvek, vagy ármányok...hisz egy eszkimó is "szenvedhet" az urbanizációs tünetektől...ő hol szedi a gyógyfüveket? ...ahha megrendeli...elindítva a pusztító áramlatot...telefon, csomagolás, pénz, nyereség, utaztatás...stb ...s már zuhan is le a mélybe, ahonnan egyre nehezebb a felszínre törni...van kit művésznek hívnak, s annak is gondolja magát...a színészet viszont nehéz kenyér...megjátszás, képmutatás, kivagyiság van ebben a tiszta jelenségben, amit művészetnek hívunk...a művész "csak" ösztönösen végzi a "dolgát"...nem vár el semmit...s mikor nem támasztasz felesleges reményekkel teli igényeket, akkor vagy szabad, s alkotó...

..tehát van ki már felébredt...van ki sosem aludt el...s van ki sosem fog felébredni...

...ha megtalálod önmagad, megtalálod a világot is.
süti beállítások módosítása