Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kérdés vagy válasz?

2013.02.08. 19:52

Mindenki válaszokat keres. A kérdések néha ősidők óta léteznek, ennek ellenére sokan azt gondoljuk, érdemes beállni a sikertelen válaszkeresők végtelen sorába, és elpazarolni egy életet a kutatásra. Na de gondolkodjunk egy kicsit...

Valóban olyan fontos és hasznos, hogy egy kérdés meg legyen válaszolva? A kérdés vagy a válasz az, ami mozgat, motivál, megold? Mi van, ha olyan kérdésnek szenteljük az energiánkat, ami megválaszolva sem segít az életünkön? Leggyakrabban a „miért” jellegű kérdések fészkelik be magukat az elménkbe, pedig nem szokott sokat segíteni, ha választ adnak rájuk. Általában is ez a helyzet.

A válasz befejez. Pontot tesz a mondat végére. Ürességet teremt. Ilyenkor jövünk rá, hogy valójában a kérdés volt a motiváló erő, amiért érdemes volt élni, dolgozni, fejlődni. Ha egy kérdésre választ kapunk, a történet véget ér, és nem érezzük magunkat többnek. A válasz a halál, a kérdés a születés, a kettő közötti folyamat pedig az élet. Legtöbbször a saját problémáinkat sem azzal oldjuk meg, hogy a rögeszmévé vált kérdésekre válaszokat kapunk, hanem úgy, hogy valahol valaki megajándékoz minket egy új, helyes irányba mutató kérdéssel, és amíg a kérdőjel ott van a mondat végén, a mondat érdekes, izgalmas, lehetőségekkel teli.

Persze, még mielőtt megvádolnál azzal, hogy túl szélsőségesen gondolkodom, hadd jutassam eszedbe a tudósok munkáját. Bár ők is válaszokat keresnek, kérdések nélkül nem lenne értelme a tevékenységüknek. Ha valamit sikerül lezárniuk, az csak újabb utakat (kérdéseket) nyit meg előttük, amelyek révén sikerülhet egyre többet látniuk a valóságból.

Óvakodj az embertől, akinek mindenre van válasza. A halált terjeszti, a gondolkodás halálát. Óvakodj az embertől, aki fél a kérdésektől. Az élettől fél, az újtól, az ismeretlentől – vagy titkai vannak. A halált erősíti. Becsüld meg azt, aki mer kérdezni. Köszönd meg, ha valaki a megfelelő kérdést teszi fel neked, ő az életre motivál, az új felé terel. Felelj kérdéssel a kérdésekre, és az élet folyamatosan pezsegni fog körülötted!

Szerző: Art1st

2 komment

Címkék: Ébredés

A bejegyzés trackback címe:

https://wakingup.blog.hu/api/trackback/id/tr585065050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evica 2013.02.11. 00:10:49

A válaszok folyamatosan szembe jönnek, de kérdés nélkül a választ sem ismerjük fel. Így nincs haladás. A haladás kulcsa a kérdésfeltevés (tényleg) :)

Art1st 2013.02.11. 00:27:15

@Evica: milyen okos megközelítés :)
süti beállítások módosítása